Неуспешното спиране на дрогирания Георги Семерджиев вечерта на 10 юни м.г.

...
Неуспешното спиране на дрогирания Георги Семерджиев вечерта на 10 юни м.г.
Коментари Харесай

Как Семерджиев избягал от полицията - зарязал си документите и приятелката

Неуспешното прекъсване на дрогирания Георги Семерджиев вечерта на 10 юни м.г. било наситено със странни случки и съвпадения. Най-вече - свързани с наличието там на екип от районното, различен екип на КАТ и началник, който също пристигнал на място две минути след прекъсването на Георги Семерджиев (за този случай той има обособени обвинявания - отвън злополуката на " Хемус ", б.р.).

Както е известно, след като неуспелият футболист умъртви две девойки пред хотел " Хемус " на 5 юли, стана ясно, че той е спиран 20-ина дни преди този момент в региона на 7-о районно управление (на МВР) в Студентски град. Пак е бил под влияние на опиати, отново е бил с подправена швейцарска брошура, само че сполучливо избягал... А пък номерата не му били свалени, защото колата Audi SQ 7 била собстеност на компания.

Днес главната група очевидци по делото против Семерджиев бяха служители на реда, точно свързани с предшестващата преживелица от 10 юни късно вечерта (било петък - ден за " ваучър " в Студентски град, б.р.) 

Към 22:30 спрели аудито SQ7, описа Александър Радев от Седмо районно, който персонално махнал с палката.

Той си спомни, че колата била със затъмнени стъкла, което е нелегално. Както и че му направило усещане, че лидерът кара начело с LED фар - това обаче не е сигнална полицейска лампа, а го употребяват ловци и офроуд фанатици.

Полицаят изискал съдйствие от КАТ, които имат право да тестват лидера. Така тестът за алкохол била 0, само че излязла позитивна за наркотците амфетамин и метамфетамин.

След пробите на Семерджиев му било казано, че ще бъде арестуван, че отива за кръвно проучване и по-късно ще преспи в районното.

През цялото това време мъжът бил в компанията на Инес Колева, която през днешния ден също бе очевидец. Като научил накъде отиват нещата, дал ключовете на Инес и споделил тя да прибере колата, както и да му донесе някакви неща в ареста.

- Случи ли се задържането - попита през днешния ден арбитър Стефан Милев

- Не се случи - изясни служителят на реда Радев.

- Защо не се случи?

- Ами той потегли към автомобила си... И по някакъв метод възпламени и изчезна... Не можахме да го стигнем, щото неговата кола е по-мощна от нашата.

Семерджиев не запомнил освен документите си - подправената швейцарска брошура, талона на колата, персоналната карта, само че и Инес.

Друг сътрудник от патрула Тодор Диджеков описа още по-живописно:

" Така както си беше с един крайник навън, по-късно се шмугна вътре, автомобилът незабавно възпламени, изръмжа и с гневна скорост се насочи към бул. „ Г. М. Димитров “.

Според описанието - когато трябвало да сложат белезници на Семерджиев, той показал, че му пречат голямото количество часовници (на всяка ръка по един!) и гривни по ръцете. Казал на униформените, че желае да си ги остави в колата, тъй като им няма доверие.

И употребявал това като мотив да отиде до аудито.

А самата Инес декларирала на ченгетата, че той си е тръгнал даже с нейни движимости и ще спомага изцяло. Била извикана на разпит в 7-о районно управление (на МВР).

Нито един от служителите на реда не можа да си спомни и някой шеф или различен висшестоящ да демонстрира интерес за този човек.

В последна сметка на спрения лидер по този начин и не бил връчен талонът за кръвно проучване. Моментът с  " шмугването " и потегянето се случил именно докато му го изготвяли. Иначе с този ваучър трябвало лидерът да бъде идзпратен в компанията на Седмо районно управление (на МВР) до ВМА.

Диджеков, който служи в 7-о, съобщи също много странни неща - той също удостовери, че като са пуснали за информация лидера по техния канал, излязло, че българското му удостоверение е отнето (вероятно се обърка) през 2012 година Според дмите на другите служители на реда - е биз брошура от 2014 година

Екипът на КАТ обаче, който бил викнат за съдйствие, проверил швейцарската брошура, която Семерджиев представял и споделили, че всичко е изрядно с нея.

Също по този начин, въпреки че екипът на КАТ направил тестът за опиати, предиздвикали точно младия полицай Диджеков да подпише, че той е направил инспекцията.

- Не мога да схвана за какво различен екип прави инспекцията, а ви кара вие да напишете протокол, че сте я направил - попита арбитър Стефан Милев. 

- И аз не мога да схвана - сподели младият еднообразен.

Той разказа спрения лидер като нахален - декларирал, че щи си прави каквото си желае, когато му споделили да си махне затъмняващите фолиа от прозорците.

През цялото време служителите на реда през днешния ден описаха, че Семерджиев говорел с някой си по телефона, с който ги заплашвал и който им описвал като " Малинов "... И упорствал те да се чуят с него, което униформените отказали. Никой от тях обаче през днешния ден в съда не можа да допусна или да се сети кой може да е " Малинов " - въпреки че имаше министър със сходно име... 

А във връзка позитивната проба лидерът декларирал, че " има някакви проблеми, някакви диети ".

" Беше доста високомерен по отношение на нас като полицейски чиновници ", сподели Диджеков.

После обаче омекнал - като излязлъл позитивният резултат от дръг теста.

А Евтим Евтимов, един от извиканите КАТ-аджии - човек на сериозна възраст и с голяма процедура, сподели, че не го е усъмнила швейцарската брошура:

" Много документи са ми минали през ръцете. Направо всичко си имаше – и отбраните... Нищо не ме усъмни. "

За да е още по-абсурдно, през 21-ви век от дежурната част му декларирали, че „ след 17 ч не може да се направи информация дали от Конфедерация Швейцария е същинска книжката “.

На директен въпрос от съда - Семерджиев предложил ли му е, той почна да пъшка и сумти половин минута:

- Еми, предложил ми е по принцип... Не бе, той загатна... " от вас зависи всичко - пари, каквото би трябвало ".

Казах му - все едно не съм чул нищо! 

То било " като на смешка ", обясни на съда служителят на реда.

- Колко беше тази смешка - попита съдията Милев.

- 10 000 евро. Но това не беше съществено, апропо - едвам отърве кожата, прецени офертата възрастният катаджия.

Други сътрудници не потвърдиха да са го чули да предлага пари.

А пък Георги Генов от „ Икономическа полция “, 7-о районно управление (на МВР), бил впечатлен от цената на колата и декларирал на водача, че го желае на следващия ден заран в районното да каже от кое място са средствата за тази кола.

А откакто станала известна позитивната проба за амфетамин, икономическият служител на реда го скастрил:

„ Г-не, карате кола за над 100 000 лева, а употребявате опиати, които доколкото знам, не дават отговор на соцалния статус, който имате.

Не помни какво му дал отговор Семерджиев.

Разпитите по делото не престават.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР